ROM 2014
2014-11-16, 20:40:24


 

 

Rom 5/11 – 8/11, Supersavertravel, SAS

 

 

Dag 1

Vår granne Eva var snäll och körde oss till busstationen.  Tåget tog oss till Kastrup och sedan flög vi till Roms flygplats Fuimicino. Vi åkte buss med Terravision till den stora centralstationen Termini där vi fortsatte med Metron till hotellet. Vi bodde på Hotell Tuscolana, ett litet men fint hotell.

Efter att ha lämnat av våra väskor på hotellet tog vi Metron in till centrum. Vi gick på Spanska trappan och tittade på den berömda Trevifontänen som tyvärr skulle renoveras och var torrlagd. Sedan promenerade vi på den fina köpgatan. Efter att ha ätit en god lasagne på en liten restaurang var det det dags att återvända till hotellet.

 

17 200 steg

 
Här står flygplanet och väntar på oss. 
 
 
På väg att hämta resväskan.
 
 
Nu är vi framme vid centralstationen.
 
 
Den stora centralstationen Termini.
 
 
Nu ska vi bara hitta hotellet också.
 
 
Nu har vi hittat hotellet.
 
 
 Spanska trappan.
 
 
En fontän på torget framför Spanska trappan.
 
 

Dag 2

Efter en god frukost tog vi Metron till ett stort torg. Där fanns en mycket stor katedral och många andra fina byggnader. Det började regna lite så vi gick till varuhuset Coin som låg alldeles intill torget.  Det var ganska dyrt där så vi fortsatte till en marknad och saluhall istället. 

Efter lunch fortsatte vi att promenera omkring och titta på alla vackra gamla byggnader  och kyrkor. På kvällen åkte vi in till centrum igen men det började både blåsa, regna, hagla och åska så vi gick in på ett café och fikade. Sedan gick vi i affärer och gjorde lite inköp.  Vi åt en pizza innan vi åkte tillbaka till hotellet.

 

22 300 steg

 

 
Intag av den goda frukosten.
 
 
Britt-Helene hjälper till med frukosten.
 
 
Utbud i en närbutik.
 
 
Ett  stort torg. Utanför muren skymtar varuhuset Coin.
 
 
Thommy beundrar blommorna.
 
 
En fin katedral.
 
 
Saluhallen.
 
 
Lunch.
 
Britt-Helene lämnar önskelista till tomten.
 
 
Fikapaus.
 
 
Äkta italiensk pizza.
 

Dag 3

Den här dagen började vi med att åka till Vatikanen. Det var en jättelång kö in till Peterskyrkan men vi bestämde oss ändå för att gå in.  Det tog  en halvtimme i kö och sen fick man gå igenom en säkerhetskontroll för att komma in. Det var en helt fantastisk kyrka.  Den var enorm och allt var väldigt vackert 

Sedan åkte vi till Colloseum. Där åt vi lunch innan vi gick runt bland ruinerna. Vi åkte tillbaka till Spanska trappan och den fina köpgatan för att shoppa. Vi åt pasta på en restaurang och sedan var det dags att åka till hotellet och packa.

 

23 200 steg

  

 
Kön in till Peterskyrkan i Vatikanen.
 
 
Så här glad var Thommy när vi hade köat klart och fick gå in i kyrkan.
 
 
Utsikt över torget från Peterskyrkan.
 
 
Inne i Peterskyrkan.
 
 
 
Torget framför Peterskyrkan.
 
 
Colloseum.
 
 
Forum Romanum intill Colloseum.
 
 

Dag 4

Vi gick upp redan klockan sex för att hinna med en sista god frukost. Sedan åkte vi samma väg tillbaka som vi kom fast tvärtom. Hemma kändes det kallt efter att ha haft 20° varmt i Rom.

 9 800 steg

 
På väg hem.
 
 
Köpenhamn nästa.