Wien 2015
2015-08-17, 19:50:00


 

 

Wien 8/8 – 12/8, Expedia, Austrian Airlines

 

Dag 1

Efter att ha tillbringat natten på Kastrup lyfte flyget mot Wien klockan 7.10. Knappt två timmar senare var vi framme. Vi löste tågbiljett in till Wien och sedan tog vi tunnelbanan sista biten till hotellet.  Vi checkade in på hotellet och sedan gick vi ut på stan.. Det fanns en stor marknad, Naschmarkt, bara några kvarter från hotellet och den var bara öppen lördagar till klockan två.  Vi hittade inget roligt där och det var mycket varmt, ca 36° så vi letade upp en restaurang där vi åt pizza och drack en stor kall öl.

Därefter tog vi tunnelbanan in till centrum.  Vi strosade på köpgatan och åt glass. Eftersom vi missat en natts sömn var vi ganska trötta. Det blev en paus på hotellet. Det blev mycket varmt på rummet eftersom hotellet saknande AC, men vi fick låna en fläkt. När vi hade vilat några timmar åkte vi tillbaka in till centrum för att äta middag och se lite mer av stan innan det var dags att sova för natten.

 

23 800 steg

 

 
Nu har vi fått våra boardingkort. 
 
 
Snart dags att lyfta.
 
 
Nu ska vi hämta väskan.
 
 
Vårt hotellrum. Ingen lyx men stort och rent.
 
 
Thommy på Naschmarkt.
 
 
Britt-Helene är sugen på att köpa souvenirer.
 
 
Glasspaus.
 
 

Och nu blev det middag. 

 

 

Dag 2

Efter en god frukost tog vi spårvagnen till en stadsdel som heter Burgerring.Där ligger många sevärdheter. Först besökte vi fjärilshuset, en tropisk plats med exotiska fjärilar. Vi blev alldeles genomblöta och varma av den höga luftfuktigheten så vi gick till ett café och svalkade oss med öl och vatten. Sedan tittade vi på Spanska ridskolan, Parlamentet och många andra fina byggnader.

Vi blev hungriga och hittade en park där det fanns mängder med matställen. Där beställde vi wook och den var god men jättestark av chili. Vi svettades redan innan i värmen men nu bara rann det av oss. Värmen gjorde oss trötta så vi tog en siesta på hotellet. Sedan åkte vi in till stan igen och gick till Hotel Sacher och åt Sachertårta med vispgrädde och tog en kopp kaffe. Smaskigt!

Vi fortsatte promenaden längs köpgatan och kom till den fina kyrkan Stephansdomen.Vid köpgatans slut tog vi spårvagnen till det stora nöjesfältet Prater. Där åt vi Wienerschnitzel. Tillbaka i centrum stannade vi till på en bar och drack ett glas rosévin innan det var sovdags.

 

19 500 steg

 

 
Frukost. 
 
 
Utanför hotellet. 
 
 
Thommy och Mozart i parken utanför fjärilshuset.
 
 
Fjärilshuset.
 
 
Inne i fjärilshuset.
 
 
En fin fjäril.
 
 

Ännu en av alla vackra fjärilar i fjärilshuset.

 

 
Här pausar Thommy på väg till Spanska ridskolan.
 
 
Det pampiga parlamentet.
 
 
Det här var gott men i hetaste laget.
 
 
 Thommy utanför Hotel Sacher.
 
 
 Äntligen äkta Sachertårta.
 
 
Stephansdomen.
 
 
 Det stora nöjesfältet Prater.
 
 
Nu ska det bli gott med wienerschnitzel.
 
 
Rosevinet var också gott.
 
 
 
Dag 3

Den här dagen åkte vi till Schönbrunn, ett enormt slott. Efter några timmar där tog vi tunnelbanan till varuhuset Gerngross för att få lite svalka. Vi åt lunch och sedan tittade vi i butikerna. Därefter åkte vi till Donautornet som med sina 252 meter är Wiens högsta byggnad. Vi åkte upp i tornet och beställde in glass och tittade på utsikten från det roterande caféet.

Tillbaka i centrum åt vi Wienerschnitzel för andra dagen i rad. Det gäller ju att passa på. Sedan var det dags att åka tillbaka till hotelet för en natts sömn.

 

26 200 steg

 

 
Britt-Helene väntar på spårvagnen. 
 
 
Britt-Helene utanför det enorma slottet Schönbrunn.
 
 
Thommy i Orangeriet som tillhörde slottet.
 
 
 Britt-Helene i Orangeriet.
 
 
Slottet och den vackra trädgården.
 
 
En selfie framför slottet.
 
 
 Donautornet.
 
 
 Utsikt från tornet.
 
 
Glass i tornets café.
 
 
Och så ännu en wienerschnitzel.
 
 

Dag 4

Vi började dagen med att åka till ett slott som hette Belvedere. Sedan fortsatte vi till ett köpcenter för lite shopping. Efter att ha lämnat av kassarna på hotellet åkte vi in till köpgatan i centrum. Där gick vi runt tills affärerna stängde. Då tog vi tunnelbanan till nöjesfältet Prater igen Efter några timmar där var vi trötta i benen så vi åkte in till stan och letad upp en restaurang. Där åt vi pasta innan det var dags för sista natten i Wien.

 

25 200 steg

 

 

 
Vi äter en bastant frukost innan vi ger oss ut i Wien.
 
 
Thommy framför slottet Belvedere. 
 
 
Staty framför slottet.
 
 
Staty bakom slottet.

 

 
Fina köpgatan.
 
 
Stephansplatz.
 
 
Det är svårt att välja.
 
 
 Pariserhjulet på Prater.
 
 
Nu ska vi äta igen.
 
 
 

Dag 5

Efter frukosten packade vi och checkad ut. Vi tog spårvagnen till Schwedenplatz där köpstråket börjar. Där gick vi mot Karlsplatz som är slutet på köpgatan. På vägen stannade vi och tog en öl för att svalka oss lite.

Vi åkte tillbaka till kvarteret där vårt hotell låg. Vi hade sett en restaurang där som vi ville testa innan vi åkte hem. Där åt Thommy sin tredje wienerschnitzel och Britt-Helene beställde in baconlindad korv. De bryggde ölen själv på restaurangen så den var vi tvungna  att prova.

Vi gick tillbaka till hotellet och hämtade våra väskor. Sedan tog vi tåget till flygplatsen för hemfärd och resan hem gick lika smidigt som ditresan.

 

14 700 steg

 

 

 
En liten loppmarknad på Schwedenplatz i början av köpgatan.
 
 
Det här är Karlsplatz och operan. Här slutar köpgatan.
 
 
Resturang Wieden Bräu där de brygger eget öl.
 
 
Thommys tredje middag med wienerschnitzel.
 
 
Britt-Helene ville hellre äta korv.
 
 
Nu checkar vi ut.
 
 
 Bara säkerhetskontrollen kvar.
 
 
Och så lite kaffe i väntan på planet.
 
 
Hej då Wien.