PRAG 2012
2012-08-05, 11:36:37


 Prag 26/7 - 1/8 Expedia, Norwegian

 

 

Dag 1

Resan började på morgonen med buss från Sjöbo till Lund där tåget tog oss till Kastrup. Flyget gick så fort så det kändes som om vi bara hann lyfta tills det var tid för landning.

Från flygplatsen tog vi sedan en buss till metron som gick in till centrum. Sedan var det bara en liten bit att gå till hotellet.

Vårt hotellrum motsvarade våra förväntningar och vi fick utsikt över floden Moldau.

Eftersom vi var hungriga begav vi oss genast ut på stan. Vi hittade en restaurang där vi åt risotto med kyckling och grönsaker. Ölen var mycket billig, ca 10 kr för en halv liter.

Sedan gick vi runt och tittade på det gamla torget och den kända klockan med skådespel varje timme. Vi blev hungriga igen och tog en pizza innan vi gick tillbaka till hotellet för välbehövlig sömn.

 22 400 steg

Utanför hotellet.

Gatan vi bodde på.

Vårt rum.

Den berömda klockan på gamla torget.

 

Dag 2

Vi började dagen med frukost på hotellet.  Det fanns mycket att välja på så vi blev ganska mätta.

Sedan gick vi ut och promenerade över floden till Gula marknaden, en marknad där det nästan bara är asiater som säljer kopior av märkeskläder och en del annat. Påminde lite om Sjöbo marknad.

Efter en kort vilopaus på hotellet fortsatte vi ut på stan. Vi gick till Vaclavplatsen som är en lång köpgata. Där finns nästan bara butiker som säljer märkeskläder. Både kläder och mat var dyrt här.

Vi gick in på ett lite billigare område och åt pasta Bolognese innan vi fortsatte till Karlsbron. Där gick vi fram och tillbaka och det var en mycket vacker och gammal bro från 1200-talet och det vimlade av turister där.

Vi tog en öl på en uteservering innan vi gick hem för att sova.

29 000 steg

 Utbud på gula marknaden.

Britt-Helene provar hatt på marknaden. 

Saluhall på gula marknaden.

Vilopaus på hotellet.

Vaclavplatsen som är en lång köpgata.



Thommy på Karlsbron.

 

Dag 3

Varje lördag är det loppmarknad på andra sidan floden, en bit utanför centrum, så vi tog metron dit. Vi gick där någon timme men det var mest skräp så vi köpte inget. Värmen höll i sig så vi svalkade oss med billig öl istället.

Vi fortsatte med metron till ett område som hette Andel. Där åt vi middag på en liten restaurang. Det blev kyckling med pommes. Sedan tog vi spårvagnen en liten bit för att titta på lilla Eiffeltornet. Det är ett torn som ligger mycket högt och är en miniatyr av det franska tornet. Thommy gick alla 300 trapporna upp och lika många ner igen medan Britt-Helene satt på en bänk och vilade.

Därifrån promenerade vi in mot Karlsbron. Vi satte oss på en restaurang och tog en öl och hamnade mitt i en svensexa. När vi kom till Karlsbron stod det musiker i tornet och spelade för dagens alla brudpar som tydligen skulle visa upp sig för allmänheten och gå över bron.

Precis när vi hade gått över Karlsbron så började det regna och åska så vi gick in i en butik där man sålde juveler med granater. Fina men dyra.

Det blev snabbt vacker väder igen så vi gick till en engelsk pub och åt pasta med lax.  På vägen tillbaka till hotellet gick vi inom en supermarket för att köpa lite att dricka.

Den här dagen blev vi nästan lurade tre gånger.

Först när vi skulle köpa biljetter till metron. Då blev det fel biljetter så killen i affären tog tillbaka de biljetterna vi redan hade köpt och ville sedan ha fullt betalt för de nya biljetterna också. Han kunde inte ett ord engelska men som tur var fanns det en annan kille där som efter mycket om och men lyckades få honom att förstå att vi bara skulle betala mellanskillnaden på våra nya biljetter.

Andra gången vi höll på att bli lurade var på puben där servitrisen förväxlade notorna så att vår nota blev dubbelt så dyr som den vi skulle betala. Men vi såg att det var fel så det ordnade sig.

Tredje gången var i affären där vi köpte en burk öl men fick betala för sex burkar. Som tur var så kollade Thommy kvittot innan vi gick ut så det blev också tillrättat.

22 400 steg

Loppis.



Middag i Andel.

 



Thommy och Prags lilla Eiffeltorn.

Utsikt över Karlsbron från lilla Eiffeltornet

Svensexa i Prag.

Brudpar på Karlsbron.


Vi väntar på middag på en engelsk pub.


Souvenirbutik.

 

Dag 4

Vi tog spårvagnen till det gamla slottet som ligger på andra sidan Karlsbron. Vi såg på vaktombytet och gick runt och tittade på alla byggnaderna där. Sedan fortsatte vi mot bron och stannade på en liten bakgata och åt gulaschsoppa serverad i bröd. Mycket gott.

Därefter tog vi spårvagnen till Andel där Staropramens ölbryggeri ligger. Vi hade tur och kom dit precis när sista visningen skulle börja. Vi fick gå runt och se hur tillverkningen fungerar och slutligen blev vi bjudna på ett glas öl.

Sedan tog vi metron in till centrum igen. Vi promenerade på köpgatan på väg hem till hotellet. Vi behövde vila benen efter ännu en varm dag.

Men vi blev såklart hungriga så vi fick ge oss ut igen. Vi gick till en restaurang i närheten. Vi hade tur igen för man kunde bara beställa mat till klockan tio så vi hade fem minuter till godo. Här åt vi en mycket god biff. Sedan var det tid att sova igen.

 21 800 steg


På väg uppför alla trapporna till slottet.


Vaktombyte på slottet klockan tolv varje dag.

Vakt i kur utanför slottet.


Fika på slottsområdet.



Thommy gömmer sig för vakterna på slottet.


Thommy står och vilar sig.


På Staropramens ölbryggeri. 

Staropramen.


Thommy och Britt-Helene på Staropramen. 

 

 Dag 5

Efter en rejäl frukost tog vi metron till en plats som heter Vysehrad. Där kunde man titta på ett av de äldsta slotten och kyrkorna i Prag. Utsikten över Prag var mycket fin här. Det fanns en mycket fin kyrkogård där berömda och rika personer låg begravda men vi kände ingen.

Vi bestämde oss för att promenera in till centrum men stannade för att äta på en restaurang. Eftersom vi var långt ifrån centrum så stod menyn bara på tjeckiska och personalen var dålig på engelska. Vi fick chansa och beställde dagens rätt som visade sig vara grishals. Ingen höjdare.

Efter en rätt så lång promenad kom vi till Vaclavplatsen så vi passade på att titta i affärerna där, men eftersom det är ”dyra gatan” så köpte vi inget.

Vi behövde en paus i värmen så vi stannade på ett café där Thommy drack öl och Britt-Helene tog en irish coffe.

Sen bestämde vi oss för att gå till ett stort varuhus som heter Bila Labut. Vi hade läst mycket positivt om varuhuset men det är roligare att gå på Bo Ohlssons i Tomelilla så det blev bara ett kort besök där.

Vi gick istället tillbaka till hotellet och vilade en stund innan vi tog en pizza på samma restaurang som vi åt på första dagen.

28 400 steg

Hotellfrukost.


Utsikt från Vysehrad.

Vi och en staty i Vysehrad.

Lunch i Vysehrad.


Dagens sämsta rätt, grishals.

Dagens bästa drink, irish coffe. 

 

Dag 6

Efter en god frukost gick vi till ett köpcentrum, Palladium, där det finns 200 butiker.  Där stannade vi till sen eftermiddag och shoppade loss ordentligt.

Eftersom vi hade gått hela dagen så tog vi  spårvagnen till det judiska kvarteret.

Vi tänkte besöka den judiska kyrkogården och synagogan men det var ganska dyrt inträde och nära till att de stängde så vi bestämde oss för att åka runt lite med spårvagn istället för att se oss omkring.

Vi hamnade långt ut i ödemarken så vi åkte tillbaka in mot stan igen. Hoppade av vid en restaurang som såg trevlig ut. Vi åt kyckling igen för det var både billigast och godast. Kött är dubbelt så dyrt som kyckling.

Vi tog en promenad över bron och sedan spårvagn tillbaka till vårt hotell.

22 000 steg

 KappAhl på Palladium.


Färdigshoppat.

Thommy äter kyckling med svampsås.

Britt-Helene äter risotto med kyckling.

Thommy på bron.

 

Dag 7

Eftersom vi skulle åka hem idag så hade vi inte så mycket tid kvar i Prag. Vi begav oss ut för en sista tur i stan. Först hittade vi ett köpcenter som vi missat. Där handlade vi lite mer. Sedan gick vi på gatorna runt centrum som vi inte hade varit på förut. Vi passade på att äta middag innan hemfärden. Thommy åt lasagne och Britt-Helene pizza för tredje gången.

Sedan var det bara att hämta väskorna och gå till metron för att göra samma resa som första dagen fast tvärtom.

17 600 steg


Sista shoppingturen.


Nu tar vi metron mot flyget.

Mellanmål på flygplatsen.


Snart går flyget till Köpenhamn.

Vi hinner fika innan planet går.

Nu landar vi strax.

Tillbaka på Kastrup.

Våra shoppingfynd.



Kommentarer
Emma

Det verkar ha varit en härlig resa! Vad fina bilder och rolig text att läsa! Och det verkar ha blivit en hel del shopping! Kul! :) <3

2012-08-05, 19:42:08
URL: http://xiaomei.blogg.se
Renee

Vad roligt med bloggen. Ni är ju riktigt duktiga på detta. Mycket fina bilder och bra text. //Renee

2012-08-06, 19:54:41




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


Bloggadress:


Kommentar:

Trackback