STOCKHOLM 2011
2012-02-08, 18:29:15


Stockholm 14/4 – 17/4 2011 Rica Hotell (COOP premie) X2000

 




Dag 1:

Vi tog bussen från Sjöbo till Lund på morgonen och sedan åkte vi vidare med X2000 till Stockholms central. Vi tog en kort promenad till hotellet som låg mitt i stan i korsningen Drottninggatan/Kungsgatan. Efter att ha lämnat väskorna gick vi ut på stan. Vi hittade en restaurang där vi åt en god middag. Sedan gick vi på Hötorget och Sergelstorg och en sväng in i gamla stan.





Vi bodde på Rica hotell.



 



Hötorget.




Sergelstorg.


Dag 2:

Vi promenerade till stadshuset. Där fick vi en guidad rundtur och fick se Blå hallen och Gyllene salen bland annat. Därefter promenerade vi på Strandvägen ut till Djurgården. Vi ickr på Vasa muséet och Skansen. Vi gick igenom Kungsträdgården till Dramaten och tittade på statyn av Margaretha Krook. Sedan gick vi en runda i gamla stan och tittade på ännu en staty av Evert Taube. På kvällen åt vi god middag. Det blev 30 000 steg.

 




Blå hallen.




Gyllene salen.






Skansen.




Britt-Helene och Margaretha Krook utanför Dramaten.




Evert Taube.


Dag 3:

Vi gick runt på stan. Åt god mat. Vi tittade på Stureplan och svampen. På kvällen gick vi en runda i gamla stan igen och tog en öl på en restaurang.

 



Den smalaste gränden i Gamla stan.





Vätskeintag.


Dag 4:

Sista dagen gick vi till kungliga slottet och såg på vaktombytet innan det var dags att ta tåget hem igen. Hem skulle vi åka med ett vanligt tåg. När vi kom till centralen så stod det att vårt tåg bara gick till Linköping. Vi frågade i informationsdisken och det stämde trots att det stod Lund på vår biljett. Vi blev ombokade till ett X2000 tåg som redan stod inne så vi fick springa dit och hann precis. Väl i Lund hade vi tur en gång till för vi hann precis med bussen till Sjöbo.

 


Vaktombyte på slottet.





Stockholms central.



Kommentarer
Emma

Fint! Kanske man kan åka till Stockholm i sommar, jag har ju knappt varit där.



Här verkar ju mamma ha fått en ny vän, Margareta!



Cool gränd, känns inte som att den hade kunnat vara mycket smalare. Och pappa ser så nöjd ut med sin öl. :)

2012-02-09, 19:46:03
URL: http://xiaomei.blogg.se/




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


Bloggadress:


Kommentar:

Trackback